A Reformáció Napját ünnepeltük

A szünet előtti utolsó napon, október 22-én, a Reformáció Napját ünnepeltük iskolánkban. Luther Márton 1517. október 31-én függesztette ki a wittenbergi vártemplom ajtajára 95 tételét. A keresztény egyház ettől a történelmi mozzanattól számolja a reformáció kezdetét.

Diákjainkat – az alsó és felső évfolyamokat elkülönítve – sokrétű, színes program-összeállítás várta. Az osztályok párosával vonultak le az evangélikus templomba ünnepi istentiszteletre a nap folyamán.

Közben zajlottak a programok: a kicsik a Knabel-teremben látogatták meg a reformációval kapcsolatos, sok-sok érdekes, tárgyi emléket felsorakoztató kiállításunkat, majd a tantermekben, a tanító nénijeik által kitalált feladatokkal, játékokkal múlatták az időt. A délutáni Luther Kupára a focit kedvelő osztályok nevezhettek. Óriási drukkolással, remek hangulatban ért véget az alsósok napja.

A felsősök a reformációval kapcsolatos előadáson vettek részt, de volt irodalmi kávéház, „digitális” reformációs informatikai foglalkozás, barkácsolás és kétféle szabadulószoba is. A gyerekek szép, vetítéssel egybekötött prezentációt hallgattak meg „Motoros túrán Wittenbergben” címmel. A sport náluk sem maradhatott el, a lányok házi kézilabda, a fiúk labdarúgó tornán vehettek részt. A napot a tanár-diák focimérkőzés zárta, ahol az ifjú titánok bizony alaposan megizzasztották a tanári gárdát, akik keményen állták a sarat. A hangulatra itt sem lehetett panasz, mindenki remekül érezte magát.

Köszönjük a két főszervező, Schaller Bernadett iskolalelkész, és Szavári Attila tanár úr, valamint pedagógusaink és minden résztvevő munkáját a tartalmas nap létrejöttéért.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.