Zieh’ dich an! – TrachtTag 2021 – “Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben”

A Zentrum Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár idén hetedik alkalommal, április 30-ára hirdette meg a magyarországi német népviselet napját.

A kérés az volt, hogy pénteken vegyük fel a német népviseletünk egy darabját – kombinálva azt hétköznapi ruházatunkkal –, és tegyük ünneppé ezt az átlagos napot. Idézzük meg őseink emlékét, és mutassuk be örökségünket a mindennapokban. Erről szól a TrachtTag, immár hetedik éve.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk 2.C osztálya. Tavaly, sajnos, csak otthonról nyílt lehetőségünk megmutatni kincseinket, de idén már az osztályközösségben volt erre lehetőség. Piroska néni, Gabi néni és a lányok gyönyörű ruhákat, blúzokat, szoknyákat és „Patschker”-t, a fiúk mellényt és kalapot öltöttek magukra a termükben. Öröm volt látni, hogy milyen lelkesen készülődtek, és milyen büszkén viselték német népviseletünk ruhadarabjait.

Köszönjük a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak a szép élményt, és fogadják szeretettel az eseményről készült fotó-összeállítást!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.