I. KEMBIÓZIS Komplex Kémia-Biológia Verseny

A 2023/2024-es tanévben a PS Evangélikus Gimnázium meghirdette a 7-8. osztályos diákok számára az I. KEMBIÓZIS Komplex Kémia-Biológia Versenyt.

A megmérettetés, amelyre 2 fős csapatok jelentkezhettek, február 9-én délelőtt került megrendezésre 29 team részvételével, akik Bonyhádról, Dombóvárról, Dunaföldvárról, Kalocsáról, Mecseknádasdról, Paksról, Pécsről és Szekszárdról érkeztek.
A résztvevők a reggeli, írásbeli elődöntő során egy tesztet töltöttek ki, majd ezek értékelése után a legeredményesebbnek bizonyuló 8 csapat délután nyilvános erőpróbán mérte össze tudását a gimnázium dísztermében. A döntő első részében kémiából számítási feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak, biológiából pedig rovarfelismerésben jeleskedhettek. Ezt követően kvízvetélkedő döntötte el a végleges sorrendet.

Iskolánkat a 7.B osztályból Horváth Rubin Kendra és Garai Bettina, a 8.C osztályból Böcz Réka és Csabai Petra képviselte. Rubin Kendra és Bettina a 8. helyen jutottak a döntőbe, és ott az előkelő 7. helyen végeztek, a nyolcadikosok a 11. helyezést szerezték meg.

Gratulálunk mindkét csapatunknak a szép szerepléshez, Bölcskei Bence tanár úrnak köszönjük a felkészítő munkát!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.