DSD I. nyelvvizsga írásbeli és szóbeli fordulója

Iskolánk végzős diákjai számára páratlan lehetőség, hogy a 2023/2024-es tanévben is letehetik a nemzetközileg is elismert DSD I. nyelvvizsgát.

A „DSD” a német „Deutsches Sprachdiplom”, azaz „Német Nyelvi Diploma” kifejezés rövidítése. A vizsgára való teljes felkészülés beépül iskolánk német tantervébe. Mivel intézményünk nyelvvizsgaközpont, ezért a tanulók teljesen ingyen kapják a felkészítést, és a vizsga is díjmentes.
Nyolcadikos tanulóink közül idén 16-an jelentkeztek a megmérettetésre, amelynek írásbeli részére március 13-án került sor. Itt a szövegértési (olvasott és hallott szöveg megértése), valamint az írásbeli kompetenciák felmérése volt a cél. A szóbeli vizsga március 21-én volt, ahol a vizsgázók önálló nyelvi kifejezőkészségére voltak kíváncsiak a vizsgáztatók. Egy kötetlen beszélgetést után egy szabadon választott téma prezentálása, majd az ahhoz kapcsolódó beszélgetés következett.
Aki jól helytállt mindkét alkalommal, olyan nyelvi diplomát szerez, amely a Közös Európai Referenciakeret B1-es, illetve A2-es fokozatának felel meg, és biztos német nyelvtudást tanúsít.
A diplomákat a Német Nagykövet írja alá, majd legkésőbb június végéig megküldi az iskoláknak.

Reméljük, minél többen kézhez kaphatják majd ezt az oklevelet!

A nyelvvizsgán az elnöki feladatokat Gömbkötőné dr. Kemény Krisztina a PTE  Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar adjunktusa látta el.

Köszönjük a felkészítést Bachesz Zita tanárnőnek, a szervezési munkákat Forray Edit tanárnőnek!

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.